ReserveringNieuws

Het Regionaal Natuurpark van het Forêt d'Orient

Het Parc de la Forêt d'Orient, opgericht in 1970, is een van de eerste vijf regionale natuurparken in Frankrijk. Met zijn oppervlakte van 82.000 hectare is het een bijzonder groot park. Tenslotte ligt het op : 30 minuten van Troyes, 1u30 van Reims, 1u40 van Dijon en Auxerre en 2u15 van Parijs.
Het Maison du Parc naturel régional de la Forêt d'Orient ligt midden in het bos en ontvangt het hele jaar door bezoekers. Het biedt talrijke tentoonstellingen, een winkel met streekproducten en documentatie en toeristische informatie.

Land van vogels

Het park ligt op de trekroute van de grote trekvogels en herbergt een groot aantal soorten (80 soorten trekvogels en 130 soorten broedvogels). Zo kunt u het hele jaar door het spektakel van trekvogels zoals grijze kraanvogels, zwarte ooievaars en purperreigers aanschouwen.

Camping près du lac d'Orient dans l'Aube
Camping en Champagne Ardenne près du lac d'Orient

Symfonie van de balg

Aan het begin van de herfst, tijdens de paartijd, weerklinken elke nacht luide en rauwe kreten in het Forêt d'Orient. Het geloei van het hert markeert het begin van het broedseizoen. Alleen of onder begeleiding van een bosgids kunt u genieten van dit unieke schouwspel.

Het natuurgebied van het Oosterwoud

Op een oppervlakte van meer dan 89 hectare is het wildpark een dierenpark met een conserverende en educatieve roeping. Er zijn talrijke dieren in semi-vrijheid aanwezig, zoals elanden, herten, Europese bizons en everzwijnen.
Rondleidingen met of zonder gids (na reservering) zijn mogelijk.
Dit gebied is niet het hele jaar geopend, dus raadpleeg de openingskalender op de officiële website van het Parc Naturel Régional de la Forêt d'Orient.

Camping dans l'Aube près du lac d'Orient