Géraudot : Geschiedenis en toerisme

Géraudot is een gezellig klein Frans dorpje gelegen in het departement Aube en in de regio Grand-Est (voorheen de regio Champagne-Ardenne). Deze agglomeratie van 16 km2 telt ongeveer 340 inwoners, de Géraudois(es) genaamd, en grenst aan de charmante gemeenten Piney, Dosches, Mesnil-Saint-Père en Lusigny-S/-Barse.

In de Middeleeuwen dankt de parochie haar faam aan de stad Troyes, vanwege hun geografische en historische nabijheid. Zo werd de kerk van Gérosdot (de oude spelling van Géraudot) gefinancierd door de stad Troyes, die haar ook dezelfde naam gaf als haar kathedraal, wat hun bondgenootschap bewees, en de kerk van St-Pierre-et-St-Paul was geboren.

Daarna werd het grondgebruik van Géraudot gekenmerkt door het belang van land- en bosbouwgrond, maar de bestemming veranderde in de jaren 1960 toen verschillende stuwmeren werden gebouwd parallel met de loop van de Seine om Parijs en het Ile de France te beschermen tegen overstromingen. Zo is deze plattelandsgemeente een kustgemeente geworden.

En vandaag de dag is zijn reputatie duidelijk verbonden met zijn ligging aan de oevers van het meer van Orient in het hart van het Regionale Natuurpark Forêt d'Orient, waarvan het heeft weten te profiteren.

Sinds de opening van het Lago d'Orient in 1966 (en van de aangrenzende meren, Amance en Temple), heeft Géraudot een sterke groei van het toerisme gekend.

Zijn imago zal zich vervolgens ontwikkelen dankzij de aanwezigheid van een zandstrand, het strand van Géraudot. Daarna werden activiteiten en watersporten ontwikkeld voor het zomerseizoen.

In Géraudot zal ook de beroemde Voie verte des Grands Lacs Seine et Aube (Groene Weg van de Grote Meren van de Seine en de Aube) ontstaan, die iedereen in staat stelt van extreme rust te genieten in een zeer ongerepte natuurlijke omgeving. Fietsen en wandelen staan op het programma.

Er is een midgetgolfbaan en Ora Aventure verhuurt verschillende niet-gemotoriseerde vervoermiddelen om van het platteland te genieten.

In Géraudot komt u gewoon om te genieten van de natuur, het meer en de omliggende bossen, om de buitenkant van zijn kerk te ontdekken, rijk aan geschiedenis en beschermd als historisch monument sinds 2015. Maar ook aan zijn restaurants, logies en winkels die een ongelooflijk panorama hebben weten te waarderen en er hun voordeel mee hebben kunnen doen.

 
03 25 41 24 36