ReserveringNieuws

De grote meren van Champagne

In het hart van het Regionaal Natuurpark van het Forêt d'Orient zijn 3 grote kunstmatige meren aangelegd: het Lac d'Orient, het Lac du Temple en het Lac Amance. Deze 3 meren bieden u de mogelijkheid om verschillende activiteiten te ondernemen. Op een uur afstand ligt het Lac du Der, eveneens een kunstmatig meer dat wordt gebruikt om het waterpeil van de Marne en de Seine te regelen.

Het meer van Orient

Dit meer van 2.300 hectare is het grootste waterlichaam van het departement en tevens het belangrijkste ornithologische reservaat met meer dan 265 geregistreerde vogelsoorten. Vier observatieposten staan tot uw beschikking om ze van dichtbij te bekijken:
- Observatorium Orient
- Observatorium van Valois
- Observatorium Pic Vert
- Observatorium van het meer van Amance

Camping près du lac d'Orient dans l'Aube
Camping en Champagne Ardenne près du lac d'Orient

Tempelmeer

Waarom deze naam? Omdat de legende vertelt dat de Tempeliers er hun schat verborgen. Het Lac du Temple is een paradijs voor vissers en liefhebbers van de zeilsport. Het is een beschermd gebied van 2000 hectare, grotendeels geclassificeerd als "Nationaal Natuurreservaat".

Het meer van Amance

Dit meer van 500 hectare is perfect voor jet-ski, waterski en andere snelheidsliefhebbers. Het recreatiecentrum van Port Dienville biedt alles voor een spannende ervaring! Het is ook mogelijk om zonder vaarbewijs met een boot de zee op te gaan en aan te leggen op het Karper- of Vogeleiland.

Camping dans l'Aube près du lac d'Orient
Camping de l'Aube proche du lac d'Orient

Zwemplaatsen

Rondom deze drie meren zijn bewaakte zones ingericht waar u kunt zwemmen.
- Strand van Mesnil-Saint-Père
- Strand van Lusigny-sur-Barse
- Strand van Géraudot
- Strand van Port Dienville